1,5 кг. заек
10 глави лук
7 бр. моркови
1 кг. печени чушки
5 бр. сухи чушки
200 мл. олио
10 скилидки чесън
5 зърна бахар
15 зърна черен пипер
1 с.л. сол
1 с.л босилек (сух)
250 мл. червено вино
Суровият заек се разфасова и се поставя в тенджера под налягане за около 1 час. След като заекът е сварен се обезкостява и се накъсва на средно големи късчета. В дълбока тенджера се слага олиото и се поставя на котлона. Когато олиото се сгорещи, се поставят лукът и морковите, докато омекнат леко. След това се поставят всички останали съставки, без заешкото месо и чесъна. Бърка се непрекъснато. Всички продукти се задушават добре. Заешкото месо се добавя заедно със скилидките чесън. Готви се още 30 мин. Когато се сервира, може да се постави магданоз.
1,5 кг. заек
10 глави лук
7 бр. моркови
1 кг. печени чушки
5 бр. сухи чушки
200 мл. олио
10 скилидки чесън
5 зърна бахар
15 зърна черен пипер
1 с.л. сол
1 с.л босилек (сух)
250 мл. червено вино
Суровият заек се разфасова и се поставя в тенджера под налягане за около 1 час. След като заекът е сварен се обезкостява и се накъсва на средно големи късчета. В дълбока тенджера се слага олиото и се поставя на котлона. Когато олиото се сгорещи, се поставят лукът и морковите, докато омекнат леко. След това се поставят всички останали съставки, без заешкото месо и чесъна. Бърка се непрекъснато. Всички продукти се задушават добре. Заешкото месо се добавя заедно със скилидките чесън. Готви се още 30 мин. Когато се сервира, може да се постави магданоз.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност