Тесто: 1 кг. брашно,
20 гр. мая /разтворена в хладка вода/,
1 с. л. олио,
2 ч.ч. пр. мляко,
1 ч. л. захар,
1 ч. л. сол, 1 яйце;
Заливка:
300 гр. натрошено сирене,
150 гр. рендосана моцарела,
2 яйца; масло за намазване
Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто, оставя се да втаса. Тава с диаметър 30-45 см. се намазва с олио. Отчупват се топчета, редят се в тавата. Върху всяко се прави с пръст дупчица и се слага от заливката. След това се слага по едно парче масло върху всяка топка. Оставя се да втаса. Пече се при 180-200 за около 40-45 мин.След изпичане на тутманика се поръсва с вода и се завива с кърпа.
/По- желание може да се поръси със сусам, преди да се сложи да се пече./
ИЗБРАНО