Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сьомга със салца от червено цвекло, сирене и лайм

Изключително лесно ястие, с което ще си оближете пръстите

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г варено цвекло
  • 70 г фета сирене
  • 2 лайма
  • 2 филета от сьомга без кожа

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете цвеклото и фетата на малки кубчета или резени и ги смесете със сока и кората на един лайм и малко сол и черен пипер.
  2. Подправете сьомгата. Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган с незалепващо покритие на силен огън.
  3. Когато се сгорещи, добавете сьомгата и гответе за 3 минути. Обърнете, намалете котлона и гответе още 4-5 минути. Сервирайте със салцата от цвекло и останалия лайм, нарязан на резени.

Дайте оценка:

Тагове: сирене цвекло лайм сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче