Необходими продукти:
- 600 г телешко месо
- 1 глава кромид лук, на едро
- 3 скилидки чесън, наситнени
- Зехтин
- Сол и черен пипер
- 1 ч.л. захар
- 1/4 ч.л. канела
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 консерва смлени домати
- 1 дафинов лист
- Магданоз
Начин на приготвяне:
В загрят тиган се изсипват 3 с.л. зехтин, а месото се нарязва на малки кубчета и се запържва за 5 мин. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус и се прехвърля в една чиния да почине.
В същия тиган се запържват лука и чесъна. След 2 мин. към тях се добавят канелата, доматеното пюре и дафиновият лист.
Полученият сос се разбърква и към него се прибавят доматите от консерва. Огънят се намаля и всичко се оставя да къкри за 3 мин.
Месото се връща в съда при останалите продукти и гозбата се овкусява с още малко сол, черен пипер и наситнения магданоз. Сервира се с гарнитура от пържени картофки.
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган