Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за 20 минути: Телешка яхния с домати

Елементарно за приготвяне и невероятно вкусно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г телешко месо
  • 1 глава кромид лук, на едро
  • 3 скилидки чесън, наситнени
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 консерва смлени домати
  • 1 дафинов лист
  • Магданоз

Начин на приготвяне:

В загрят тиган се изсипват 3 с.л. зехтин, а месото се нарязва на малки кубчета и се запържва за 5 мин. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус и се прехвърля в една чиния да почине.

В същия тиган се запържват лука и чесъна. След 2 мин. към тях се добавят канелата, доматеното пюре и дафиновият лист.

Полученият сос се разбърква и към него се прибавят доматите от консерва. Огънят се намаля и всичко се оставя да къкри за 3 мин.

Месото се връща в съда при останалите продукти и гозбата се овкусява с още малко сол, черен пипер и наситнения магданоз. Сервира се с гарнитура от пържени картофки.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер дафинов лист домати магданоз телешко кафява захар канела доматено пюре кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче