Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в един тиган: Гъби със спанак и пилешко

Апетитно и сгряващо ястие за цялото семейство

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г гъби, нарязани на едро
  • 300 г листа от бейби спанак
  • 1 глава кромид лук
  • 200 г пилешки гърди, на кубчета
  • Сол и черен пипер
  • 1 домат, на кубчета
  • 3 скилидки чесън, на едро
  • 1 с.л. краве масло
  • Зехтин

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. В добре загрят тиган с незалепващо покритие се слага 1 с.л. зехтин и в нея се запържва лукът.
  2. След 2 мин. се добавя и пилешкото. Когато то започне да се зачервява, всичко от тигана се прехвърля временно в една купа настрана.
  3. Запържват се гъбите, заедно с 1 с.л. краве масло. След 5 мин. се налива 1/3 ч.ч. топла вода и се чака тя да изври.
  4. Добавят се лукът и пилешкото, чесънът, доматът и спаначените листа. Ястието се разбърква.
  5. Когато спанакът започне да поомеква, всичко се поръсва със сол и черен пипер и гозбата се поднася веднага с препечен хляб.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер домати пилешко гъби бейби спанак кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче