Необходими продукти:
- 150 г гъби, нарязани на едро
- 300 г листа от бейби спанак
- 1 глава кромид лук
- 200 г пилешки гърди, на кубчета
- Сол и черен пипер
- 1 домат, на кубчета
- 3 скилидки чесън, на едро
- 1 с.л. краве масло
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- В добре загрят тиган с незалепващо покритие се слага 1 с.л. зехтин и в нея се запържва лукът.
- След 2 мин. се добавя и пилешкото. Когато то започне да се зачервява, всичко от тигана се прехвърля временно в една купа настрана.
- Запържват се гъбите, заедно с 1 с.л. краве масло. След 5 мин. се налива 1/3 ч.ч. топла вода и се чака тя да изври.
- Добавят се лукът и пилешкото, чесънът, доматът и спаначените листа. Ястието се разбърква.
- Когато спанакът започне да поомеква, всичко се поръсва със сол и черен пипер и гозбата се поднася веднага с препечен хляб.