1 готов блат какао
300 г сладко от зелени смокини
1кг цедено кисело мляко
100 г "Нутела"
2 с. л мед
1 зелен лимон
1 с. л. листа майорана
1 с. л. листа стевия
1 с. л. листа билка луиза
3 пакетчета желатин
100 г бели череши
На дъното на тортена форма поставяме блата, напояваме го с 3 с.л. сок от смокиновото сладко и разпределяме половината смокини. Разбъркваме добре млякото, нутелата, меда, 2 и 1/2 пакетчета желатин, разтворени в малко вода, сока и настърганата кора на лимона. Изсипваме върху блата и слагаме във фризера да се стегне за половин час. Приготвяме запарка от половината билки с 200 мл вода, разтваряме в нея половин пакетче желатин и заливаме отгоре черешите, останалите смокини и свежи листа от билките. Връщаме във фризера поне за час.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.