500 г компот от ананас
800 г гъши дроб
100 г захар
50 мл сладко вино („Шери”, „Порто” или „Марсала”)
1 с.л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
кълнове
пера див лук или мащерка за украса
Парчетата ананас се отцеждат и се запечатват на сух загрят тиган. Отстрани се сипва захарта. След като се карамелизира, се обръща за 1 минута и се добавя маслото. В момента, в който захарта поеме маслото, се сипва виното и се фламбира. Когато алкохолът се изпари, се сипват 200 мл сок от компота. Оставя се да ври, докато се получи гъст сос. Гъшият дроб се осолява и се пече на загрят оребрен тиган, скара или плоча, но трябва да се отнема постоянно от мазнината му. В средата трябва да остане леко суров.Прави се канапе от ананаса и върху него се подрежда гъшият дроб. Залива се със соса. Украсява се по желание с кълнове, пера див лук или мащерка.
500 г компот от ананас
800 г гъши дроб
100 г захар
50 мл сладко вино („Шери”, „Порто” или „Марсала”)
1 с.л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
кълнове
пера див лук или мащерка за украса
Парчетата ананас се отцеждат и се запечатват на сух загрят тиган. Отстрани се сипва захарта. След като се карамелизира, се обръща за 1 минута и се добавя маслото. В момента, в който захарта поеме маслото, се сипва виното и се фламбира. Когато алкохолът се изпари, се сипват 200 мл сок от компота. Оставя се да ври, докато се получи гъст сос. Гъшият дроб се осолява и се пече на загрят оребрен тиган, скара или плоча, но трябва да се отнема постоянно от мазнината му. В средата трябва да остане леко суров.Прави се канапе от ананаса и върху него се подрежда гъшият дроб. Залива се със соса. Украсява се по желание с кълнове, пера див лук или мащерка.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност