Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гъши дроб с ананас

От Росинка Петрова Росинка Петрова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

500 г компот от ананас
800 г гъши дроб
100 г захар
50 мл сладко вино („Шери”, „Порто” или „Марсала”)
1 с.л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
кълнове
пера див лук или мащерка за украса

Парчетата ананас се отцеждат и се запечатват на сух загрят тиган. Отстрани се сипва захарта. След като се карамелизира, се обръща за 1 минута и се добавя маслото. В момента, в който захарта поеме маслото, се сипва виното и се фламбира. Когато алкохолът се изпари, се сипват 200 мл сок от компота. Оставя се да ври, докато се получи гъст сос. Гъшият дроб се осолява и се пече на загрят оребрен тиган, скара или плоча, но трябва да се отнема постоянно от мазнината му. В средата трябва да остане леко суров.Прави се канапе от ананаса и върху него се подрежда гъшият дроб. Залива се със соса. Украсява се по желание с кълнове, пера див лук или мащерка.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бял пипер червено вино ананас компот бяла захар кълнове черен дроб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче