Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чили на фурна с разтопен кашкавал

Става още по-вкусно и ароматно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Чилито си е класическа мексиканска гозба и се прави на тиган или в тенджера. Но този път нека си го спретнем по нашенски и да си го запечем на фурна с вкусен разтопен кашкавал. Ето и как се приготвя.

Нарязват се една глава кромид лук и една голяма червена пиперка на едро. Запържват се в 2 с.л. зехтин, ръси им се малко сол, черен пипер и мащерка.

Снимка: Юлиян Илиев

След 3 мин. се добавя и каймата, която се натрошава с дървена лъжица на малки късчета. Слагат се чесънът и лютите чушки.

Снимка: Юлиян Илиев

Когато продуктите се позапържат, се слага червеният пипер, ястието се разбърква и се добавят доматите от консерва, боба и бульона от сварено телешко шкембе.

Добавят се мащерка, целина, джоджен и девисил. Всичко се разбърква, огънят се намаля и чилито се оставя да къкри на слаб огън до изпаряване на течността.

Снимка: Юлиян Илиев

Опитва се на сол и ако всичко е наред и дори и котката е доволна, се продължава нататък.

Снимка: Юлиян Илиев

Фурната се загрява на 180 градуса, гозбата се пресипва в намазнена с малко краве масло тавичка, поръсва се с настъргания кашкавал и се слага да се пече, докато той се разтопи.

Снимка: Юлиян Илиев

Сервира се с цедено кисело мляко и царевичен чипс. Да ви е сладко!

Необходими продукти:

  • 500 г кайма смес
  • 1 глава кромид лук
  • 1 червена чушка
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка
  • 4 скилидки чесън, наситнени
  • 3 люти чушки, наситнени
  • Червен пипер
  • Домати от консерва
  • Боб с доматен сос от консерва
  • Бульон от сварено телешко шкембе, вижте рецептата тук
  • Целина
  • Джоджен
  • Девисил
  • Краве масло, за дъното на тавата
  • 200 г настърган кашкавал
  • Цедено кисело мляко, за гарнитура
  • Царевичен чипс, за гарнитура

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън сол черен пипер червен пипер девисил мащерка домати целина кайма телешка кайма кайма смес бульон люти чушки червени чушки джоджен цедено кисело мляко боб кашкавал тортила чипс кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче