300 г кайма (смес)
1 яйце
3 с. л. галета
1 ч. л. чили сос (лютеница)
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
800 г бутер тесто (8-10 квадрата 10х10см)
1 бр. жълтък за намазване
1 с. л. прясно мляко (вода)
Омесете си каймата с галетата, яйцето, чили соса и подправките. Оформете си кебапчета 8 см дълги и гледайте да са еднакви на дебелина за да се опекат равномерно всичките. Размразете си леко бутер тестото. Ако е готово, нарязано на квадрати, махнете фолиото и си го наредете на масата. Ако са два листа, ги разгънете. Ако е много дебело, леко го разточете и разделете на 8-10 равни квадрата или правоъгълника, малко по големи от дължината на кебапчетата.
Размийте си жълтъка с прясно мляко и намажете краищата на квадратите с него. Слагайте по 1 кебапче в средата на всеки правоъгълник и прегънете, като с вилица притискате двата съединени края. Отстрани оставете да се виждат кебапчетата. Застелете тава с хартия за печене и наредете рулцата. Намажете с останалия жълтък и печете в предварително загрята на 190С до готовност. Подходящи са за предястие, закуска или лека вечеря.
300 г кайма (смес)
1 яйце
3 с. л. галета
1 ч. л. чили сос (лютеница)
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
800 г бутер тесто (8-10 квадрата 10х10см)
1 бр. жълтък за намазване
1 с. л. прясно мляко (вода)
Омесете си каймата с галетата, яйцето, чили соса и подправките. Оформете си кебапчета 8 см дълги и гледайте да са еднакви на дебелина за да се опекат равномерно всичките. Размразете си леко бутер тестото. Ако е готово, нарязано на квадрати, махнете фолиото и си го наредете на масата. Ако са два листа, ги разгънете. Ако е много дебело, леко го разточете и разделете на 8-10 равни квадрата или правоъгълника, малко по големи от дължината на кебапчетата.
Размийте си жълтъка с прясно мляко и намажете краищата на квадратите с него. Слагайте по 1 кебапче в средата на всеки правоъгълник и прегънете, като с вилица притискате двата съединени края. Отстрани оставете да се виждат кебапчетата. Застелете тава с хартия за печене и наредете рулцата. Намажете с останалия жълтък и печете в предварително загрята на 190С до готовност. Подходящи са за предястие, закуска или лека вечеря.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност