Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бейрутски хумус с чери домати

Лека разядка с много аромат

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 180 г нахут
  • 200 г тахан
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 8 чери домата
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • Наситнен магданоз

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Нахутът се залива със студена вода и се оставя за една нощ. На сутринта водата се сменя и тенджерата се слага на котлона. Всичко се оставя да поври за 40 мин., след което се отцежда в гевгир.
  2. В блендер се смесват таханът, чери доматите и нахутът, добавят се сол, кимион, червен пипер, магданоз, чесън, лимонов сок и 15 мл студена вода. Всичко се миксира до получаването на еднородна смес.
  3. Бейрутският хумус може да се сервира с украса от разполовени чери доматчета и наситнен магданоз.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен пипер чери домати магданоз лимонов сок кимион нахут тахан келтска сол хумус блендер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче