Необходими продукти:
- 180 г нахут
- 200 г тахан
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- 4 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 8 чери домата
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. кимион
- Наситнен магданоз
Купете купи и чинии
Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..
Начин на приготвяне:
- Нахутът се залива със студена вода и се оставя за една нощ. На сутринта водата се сменя и тенджерата се слага на котлона. Всичко се оставя да поври за 40 мин., след което се отцежда в гевгир.
- В блендер се смесват таханът, чери доматите и нахутът, добавят се сол, кимион, червен пипер, магданоз, чесън, лимонов сок и 15 мл студена вода. Всичко се миксира до получаването на еднородна смес.
- Бейрутският хумус може да се сервира с украса от разполовени чери доматчета и наситнен магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО