Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Апетитно: Телешки шиш кебап

Неустоим аромат, в който ще се влюбите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко месо
  • 3 червени камби
  • 2 глави червен лук
  • Зехтин
  • 1 глава кромид лук
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. сол
  • Черен пипер
  • 2 ч.л. заатар

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете 4-5 с.л. зехтин, наситнената глава кромид лук, заатара, мащерката, солта и черния пипер. Разбъркайте.
  2. Нарежете телешкото на средно големи парчета, сложете ги в купа и ги залейте с маринатата. Покрийте съда със стреч фолио и го оставете за една нощ в хладилника.
  3. Нанижете месото на шишове за грил, като го редувате с парчета от червения лук и резени от червените чушки.
  4. Изпечете шишчетата на грил, грил скара или грил тиган.
  5. Поднесете ги с лаваш и свежа салата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер мащерка червен лук телешко кромид лук келтска сол гриловане

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче