Печенето е най-лесният, бърз и здравословен начин да си приготвим нещо за хапване. Сега обаче ще обърнем специално внимание на зеленчуците или по-точно как с малко усилия да ги превърнем в карамелизирани и хрупкави.
Какво е важно да знаете:
Въпреки че изглежда елементарно, в печенето съществуват известни хитрини. Ако температурата е твърде ниска, зеленчуците само ще се задушат, а ако е твърде висока - ще изгорят, преди изобщо да са започнали да се готвят.
Печенето трябва да става между 190 и 220 градуса. Не загрявайте предварително фурната, за да може готвенето да се случва постепенно.
Обелете и нарежете зеленчуците, поставете ги в тава върху хартия за печене и ги полейте с тънка струйка олио. Може също да ги овкусите с любимите си подправки или просто да сложите супена лъжица масло и малко сол. Печете зеленчуците за 10-12 минути преди да ги обърнете от другата страна и да ги запечете отново, докато придобият златист цвят и карамелен вкус.
Приятен апетит!