Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как печените зеленчуци да бъдат хрупкави и карамелизирани

Оставете в миналото тяхната безвкусна и лепкава вариация

Печенето е най-лесният, бърз и здравословен начин да си приготвим нещо за хапване. Сега обаче ще обърнем специално внимание на зеленчуците или по-точно как с малко усилия да ги превърнем в карамелизирани и хрупкави.

Какво е важно да знаете:

Въпреки че изглежда елементарно, в печенето съществуват известни хитрини. Ако температурата е твърде ниска, зеленчуците само ще се задушат, а ако е твърде висока - ще изгорят, преди изобщо да са започнали да се готвят.

Печенето трябва да става между 190 и 220 градуса. Не загрявайте предварително фурната, за да може готвенето да се случва постепенно.

Обелете и нарежете зеленчуците, поставете ги в тава върху хартия за печене и ги полейте с тънка струйка олио. Може също да ги овкусите с любимите си подправки или просто да сложите супена лъжица масло и малко сол. Печете зеленчуците за 10-12 минути преди да ги обърнете от другата страна и да ги запечете отново, докато придобият златист цвят и карамелен вкус.

Приятен апетит!

Керамична тава за печене

 

Дайте оценка:

Тагове: лук моркови картофи тиквички

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче