Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да си направим домашни соц кебапчета

Вечната класика от миналото, която ще остане завинаги в родната кухня

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Най-вкусните ястия често се правят с най-простите рецепти, а настоящата е отличен пример за това неписано правило. Спазвайте тези лесни стъпки и ще постигнете отлични резултати и у дома. Трябва ви само малко търпение и една нагорещена скаричка.

Няколко важни уточнения:

  • За перфектните кебапчета на скара е добре да се спазва правилото 70/30. Тоест, мазните части в каймата трябва да са 30% от грамажа на джолана.
  • Преди смилането на месото трябва да се отстранят жилите.
  • Стъпката с престоя в хладилник е задължитела.

Необходими продукти:

  • 1 кг свински джолан
  • 1/2 с.л. черен пипер
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 150 мл газирана вода
  • 2 чаени лъжички сол
  • Ябълков оцет

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Месото се почиства от жилите и се смила на ситно.
  2. Прехвърля се в купа, където се овкусява със солта, черния пипер и кимиона.
  3. Налива се газираната вода и всичко се омесва много старателно с ръце.
  4. Купата се покрива с найлоново фолио или капак и се оставя за 24 часа в хладилника.
  5. Кебапчетата се пекат на нагорещена скаричка и се обръщат от четирите страни, за да хванат характерните прегорели лентички.
  6. На всяко обръщане се поръсват с по няколко капки ябълков оцет.

Да ви е сладко! И не забравяйте да поднесете кебапчетата с пържени картофки със сирене и изстудена биричка.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер свинско кебапчета ябълков оцет сода кимион