Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Едни различни рулца от тиквички, които ще се превърнат в любимо ястие

Не го пропускайте, особено когато се намираме в техния сезон


Намираме се в сезона на тиквичките и ще е много жалко, ако не се възползваме максимално от техния деликатен вкус.

Диетологът Манон Корнелу, известна в социалните мрежи под псевдонима @dieteticook, се наслаждава на пика на тиквичките като приготвя здравословно и същевременно много вкусно ястие с тях.

То представлява завити на руло тиквички с плънка от сушени домати, рикота и риба тон. За балансиране на всички хранителни вещества диетологът препоръчва да съчетаем зеленчуковите рулца с някакъв вид въглехидрат - ориз, булгур, киноа, паста и др.

Всички стъпки как да си приготвите тази приятна и лесна рецепта, ще откриете в следващите редове.

Необходими продукти за 2-3 души:

  • 2 тиквички
  • 1 консерва риба тон или друга мазна риба
  • Сирене за мазане тип "Филаделфия" или рикота
  • 5/6 сушени домати
  • 1 супена лъжица горчица
  • 1 глава шалот
  • Подправки като магданоз, див лук или босилек
  • 100 мл доматено пюре
  • Пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Тиквичките се обелват и се нарязват на тънко по дължина.
  2. Рикотата, сушените домати и рибата тон се смесват заедно с подправките.
  3. Във всяка лентичка от тиквичка се слага по лъжичка от плънката и се завива на руло
  4. В съд за печене изсипете малко доматен сос.
  5. Поставете рулцата от тиквички.
  6. Поръсете с настърган пармезан.
  7. Зпечете ястието за 20 минути на 190 ° C.

И сте готови! Можете да го оставите да изстине за няколко минути и да се насладите на тези лесни за приготвяне и много вкусни тиквички.

Дайте оценка:

Тагове: тиквички

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче