Намираме се в сезона на тиквичките и ще е много жалко, ако не се възползваме максимално от техния деликатен вкус.
Диетологът Манон Корнелу, известна в социалните мрежи под псевдонима @dieteticook, се наслаждава на пика на тиквичките като приготвя здравословно и същевременно много вкусно ястие с тях.
То представлява завити на руло тиквички с плънка от сушени домати, рикота и риба тон. За балансиране на всички хранителни вещества диетологът препоръчва да съчетаем зеленчуковите рулца с някакъв вид въглехидрат - ориз, булгур, киноа, паста и др.
Всички стъпки как да си приготвите тази приятна и лесна рецепта, ще откриете в следващите редове.
Необходими продукти за 2-3 души:
- 2 тиквички
- 1 консерва риба тон или друга мазна риба
- Сирене за мазане тип "Филаделфия" или рикота
- 5/6 сушени домати
- 1 супена лъжица горчица
- 1 глава шалот
- Подправки като магданоз, див лук или босилек
- 100 мл доматено пюре
- Пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
- Тиквичките се обелват и се нарязват на тънко по дължина.
- Рикотата, сушените домати и рибата тон се смесват заедно с подправките.
- Във всяка лентичка от тиквичка се слага по лъжичка от плънката и се завива на руло
- В съд за печене изсипете малко доматен сос.
- Поставете рулцата от тиквички.
- Поръсете с настърган пармезан.
- Зпечете ястието за 20 минути на 190 ° C.
И сте готови! Можете да го оставите да изстине за няколко минути и да се насладите на тези лесни за приготвяне и много вкусни тиквички.