Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Къде в кулинарията се използва мастилото от калмари

Малко по-солено и все по-модерно


Всички сме запознати, че в готварството отдавна е навлязло мастилото от сепия, но тук става дума за нова мода - мастилото от калмари. Неговото нарастващо търсене, също и увеличаването на продуктите, съдържащи го в себе си, бавно започват да го превръщат във все по-често употребявана съставка.

Това е тенденция, която по всичко личи, че ще печели все повече и повече фенове и няма да е пресилено да кажем, че е възможно скоро всички да започнат да говорят за този продукт. 

А, къде може да се използва това мастило?

Веднага поясняваме:

  • В различни видове хляб - обикновено го използват за приготвяне на питки за бургери;
  • В различните видове паста - точно както се използва и мастило от сепия;
  • За оцветяване на ризото.

Като цяло, където и да сме използвали мастило от сепия, сега можем да го заменим с мастило от калмари.

Но каква е разликата между мастилото от калмари и мастилото от сепия?

За мнозина вкусът на двете е почти еднакъв. За други - мастилото от калмари е малко по-солено от това на сепията. И накрая, има много хора, които ще побързат да кажат, че с удоволствие биха използвали тази съставка, защото са чували, че крие безброй ползи за здравето. Според експертите обаче това все още не е напълно доказано.

 

Дайте оценка:

Тагове: спагети паста питки за бургер калмари ризото

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче