Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Десерт за закуска? Защо не!

Никой не би отказал доза ендорфини в ранната утрин

От Маргарита Капитанска
Маргарита Капитанска

За някои хора похапването на десерт за закуска би било подобаваща причина да станат от леглото по-рано сутринта.

Ендорфините, примамващи със своята еуфоричност, получаваме най-лесно чрез шоколада и захарта, затова и се пристрастяваме към тях така лесно. Но нека се върнем откъм "светлата страна на улицата", както се пее в една от легендарните песени на Луис Армстронг, защото не може да живеем в непрекъсната вина, че правим нещо лошо за тялото си. Нека му отпуснем края и видим какви апетитни вкусотии бихме могли да си спретнем, за да се снабдим с доза ендорфини още от сутринта.

Мъфин и къпкейк

Някога питали ли сте се каква е разликата между мъфина и къпкейка? Въпреки че външният им вид е много сходен и често се бъркат, тези няколко изкушаващи хапки притежават известни различия.

Тъй като мъфините могат да бъдат определени като по-питателни, закуската е по-подходящото време за похапването им. Съставът им може да ги определи като солени и сладки, но в никакъв случай не парадират със сладостта си. Мъфините са с по-плътна и по-суха текстура от къпкейковете. Ако сте любител на здравословното хранене, за да си ги приготвите у дома може да използвате комбинация от различни брашна, ядки и плодове.

Къпкейковете са малки кексчета, категорично заявявайки присъствието си в категорията на десертите. С вкус на шоколад или ванилия, тези възхитителни лакомства не са точно закуска за шампиони заради количеството захар, които съдържат. Къпкейковете са безсрамно сладки и почти винаги с изкушаваща глазура, което е явният белег, че си имате работа с тях, а не с мъфини.

Опитайте вариацията на мъфини "Червено кадифе" - греховни на вкус и изкусително красиви.

Пухкави донъти

Кой не обича донъти? Пухкави, с пълнеж и носещи радост с всяка хапка. А какво по-хубаво от това да си доставим радост още от сутринта?

Не е твърде трудна задача да си ги приготвите сами у дома. Това също е начин да задоволите всички вкусови предпочитания на любимите хора у дома (и вашите, разбира се). Нека не изпускаме момента, че домашно направените донъти ще съдържат щипка здравословен елемент от тези, купени от вън.

Термометър за готвене

 

Шоколад, шоколад, шоколад

Много хора потръпват от удоволствие, когато чуят думата "шоколад" и има защо. Той с лекота успява да произведе в тялото ни достатъчно количество ендорфини, които ни помагат да не приемаме ежедневните предизвикателства твърде насериозно. При това заключение, да започнем деня си с шоколад не звучи никак лошо, нали?

Начините да го постигнете са много, но не, нямаме предвид да изядете няколко блокчета от това сладко изкушение в бързината на утрото. Доставете си удоволствие като си приготвите от вечерта вариация на чиа пудинг например или подсладете порцията си пресни плодове с една лъжица течен шоколад. Използвайте въображението си и започнете деня с наслада.

Домашни бисквитки

Няма по-приятен начин да започнете утрото от чаша горещо кафе, придружена с домашно приготвени бисквити. Видовете им са много и варират от супер здравословни до такива, които биха изкушили дори най-големия враг на захарта. Предлагаме ви една рецепта от втория вид и то без грам угризения, защото са невероятно вкусни.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяло брашно течен шоколад млечен шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче