Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бисквити троен шоколад

За кафето, за чая или просто за вкусен десерт

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
30’ Подготовка
10’ Време за готвене
60 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 непълни ч.ч. брашно
  • ½ ч.ч. наподсладено какао
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. сол
  • 1 непълна чаша масло
  • нарязано на кубчета
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 натурални шоколада
  • 1 пакет шоколадови капки
  • 2 яйца
  • 1 ампула есенция ванилия

 

Начин на приготвяне:

  1. Брашното, какаото, содата и солта се смесват в купа.
  2. Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня. Оставят се да се охладят до стайна температура.
  3. Яйцата, захарта, ванилията се разбиват с миксер в купа, докато станат на крем. Разтопените шоколад и масло се добавят към тях и се бърка, до хомогенна смес.
  4. Сухите съставки (брашното и др.) се добавят на порции към сместа, докато се бърка с миксер (с бъркалки за тесто).Накрая се слагат шоколадовите капки и се омесват добре.
  5. От сместа се взема по 1 супена лъжица и се поставя в тава с хартия за печене, задължително на разстояние една от друга. Можете да оформяте и притискате отгоре леко, за да няма връхчета. При печене те се разливат от топлината.
  6. Пекат се за 10 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса без вентилатор. От сместа излизат до 60 бисквити. Зависи колко щедро гребете с лъжицата.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол яйца бяла захар ванилия черен шоколад какао бяло брашно шоколадови капки сода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче