Необходими продукти:
- 2 непълни ч.ч. брашно
- ½ ч.ч. наподсладено какао
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. сол
- 1 непълна чаша масло
- нарязано на кубчета
- 1 ч.ч. захар
- 2 натурални шоколада
- 1 пакет шоколадови капки
- 2 яйца
- 1 ампула есенция ванилия
Начин на приготвяне:
- Брашното, какаото, содата и солта се смесват в купа.
- Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня. Оставят се да се охладят до стайна температура.
- Яйцата, захарта, ванилията се разбиват с миксер в купа, докато станат на крем. Разтопените шоколад и масло се добавят към тях и се бърка, до хомогенна смес.
- Сухите съставки (брашното и др.) се добавят на порции към сместа, докато се бърка с миксер (с бъркалки за тесто).Накрая се слагат шоколадовите капки и се омесват добре.
- От сместа се взема по 1 супена лъжица и се поставя в тава с хартия за печене, задължително на разстояние една от друга. Можете да оформяте и притискате отгоре леко, за да няма връхчета. При печене те се разливат от топлината.
- Пекат се за 10 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса без вентилатор. От сместа излизат до 60 бисквити. Зависи колко щедро гребете с лъжицата.
ИЗБРАНО