Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
2 и 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. гореща вода
щипка сол
плодове според сезона (6-7 сини сливи или 2-3 ябълки, или замразени плодове)
4 с.л. захар
1/2 ч.л. канела (по желание)
50 г сурови орехи
захар за поръсване
пудра захар за поръсване преди поднасяне

В купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, горещата вода и олиото. Замесва се тесто, купата се покрива с фолио и се оставя да почине за около половин час. Тестото се разточва на кръг с диаметър около 40 см. Слага се в намазнена тавичка с диаметър 25 см. Краищата на тестото трябва да излизат извън тавичката, защото с тях ще покрие част от плънката.

Плодовете (използвах сини сливи) се нарязват и се подреждат върху тестото. Поръсват се със захарта, предварително смесена с канелата и едро нарязаните орехи.

Плънката се загръща с краищата на тестото, като в центъра остава непокрита. Тестото се навлажнява леко с вода и се поръсва със захар. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче