Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
пилешко месо - 400 г
грах в буркан - 720 г
картофи - 1 кг
праз лук - 1 стрък
1 печена червена чушка
домати на кубчета от консерва - 2 с.л.
пресен магданоз - 1/2 връзка
брашно - 2 с.л.
дафинов лист - 2-3 бр.
олио - 3 с.л.
черчен пипер - 1 с.л.
черен пипер на вкус
сол на вкус

Загрейте олиото в тенджера.Нарежете праз лука и чушката на дребно.Запържете ги леко и добавете нарязаното на малки късчета пилешко месо. Щом се позачерви, сипете брашното и гответе за кратко като разбърквате, за да не залепне. Добавете червения пипер, черен пипер на вкус и дафиновите листа. Налейте гореща вода около 800 мл. Прибавете отцедения грах и нарязаните на малки кубчета картофи. Варете яхнията до пълното сваряване на картофите. Добавете доматите и сол на вкус. Гответе още 5 мин. Поднесете с нарязан на ситно пресен магданоз.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче