Смокиня в хрупкава кора с шоколад и орех

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
50 минути
от: Krasimir Vasilevна 04.12.2016г.

Продукти

6 смокини от сладко (от по-малките)
3 кори за баница
6 орехови ядки (цели)
50 г течен шоколад
50 г разтопено масло за намазване

Начин на приготвяне

Изцеждаме смокините от сиропа. Всяка от корите за баница сгъваме на две по дължина и режем по средата, за да излязат две сгънати парчета. Намазваме с масло, слагаме по средата смокиня и прегъваме на четири.

Печем до готовност в силна фурна. Изваждаме и оставяме да изстинат завитите смокини. Намазваме с течен шоколад и залепваме ядката отгоре. Сервираме по две парчета.

Коментари