Семифредо с горски плодове и шамфъстък

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
90 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 21.08.2016г.

Продукти

4 жълтъка
2 яйца
1/3 ч.ч. пудра захар
200 г маскарпоне
1 3/4 ч.ч. разбита пълномаслена сметана
1 ч.ч. ядки шамфъстък, изпечени и нарязани на едро
1 с.л. розова вода
450 г микс от пресни горски плодове - малини, боровинки, къпини, червен касис

Начин на приготвяне

Намаслете продълговата форма за кекс (6 см дълбочина, 19 см дължина, 9 см широчина) и поставете в нея хартия за печене, която да излиза с около 5 см от всички страни. Разбийте яйцата, жълтъците и пудрата захар добре с телена бъркалка. Гответе на водна баня на средна температура до получаване на гъст крем. Бъркайте непрекъснато. Свалете от котлона и оставете да изстине.Прехвърлете сместа в голяма купа и добавете внимателно маскарпонето, сметаната, половината от 2/3 от плодовете и розовата вода. По желание може да добавите и част от шамфъстъка. Изсипете в приготвената форма и загладете.Отгоре подредете останалите плодове и посипете с ядките. Покрийте с краищата на хартията и оставете за една нощ във фризера или докато се втвърди. Преди сервиране извадете семифредото 5 мин. на стайна температура. Поставете в подходяща чиния и украсете с малко пресни плодове по желание или полейте с плодово кули.

Коментари