Различни яйца по панагюрски
Категория: / Предястия
Време за приготвяне:
15 минути Продукти
3 яйца
1 червена чушка (по-широка в горната част)
50 г сирене
5 с.л. кисело мляко
2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
магданоз
1 червена чушка (по-широка в горната част)
50 г сирене
5 с.л. кисело мляко
2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
магданоз
Начин на приготвяне
Изрежете от чушката 3 кръгчета с ширина около 2 см, сложете ги в тиган с мазнина и ги оставете леко да омекнат. Във всяко кръгче чукнете по едно яйце, остатъка от чушката нарежете на дребни кубчета и сложете също в тигана. Разбийте киселото мляко и добавете сол и чесън.
Готовите яйца извадете в чиния, поръсете с натрошеното сирене и кубчета изпържени чушки, залейте с киселото мляко. Червеният пипер запържете в мазнината и залейте ястието с него, поръсете с магданоз.
Готовите яйца извадете в чиния, поръсете с натрошеното сирене и кубчета изпържени чушки, залейте с киселото мляко. Червеният пипер запържете в мазнината и залейте ястието с него, поръсете с магданоз.