Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Яхния от свинско с дюли и тиква

От Irina Andreeva Jolie Irina Andreeva Jolie
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

300 гр свинско месо от бут без кост
250 гр тиква цигулка, изчистена
1 (2,
ако са по малки) прясна дюля
1 глава кромид лук
2 с.л. домати на кубчета от консерва
1 с.л. брашно
2 с.л. олио (зехтин)
2-3 връхчета пресен розмарин
1 ч.л. прясна мащерка
1 ч.л. пресен риган
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер микс на зърна
сол на вкус



Нарежете месото и тиквата на кубчета по 1 см. В средно голяма тенджерка сгорещете олиото и запържете свинското. Добавете нарязания на дребно лук и гответе, докато стане златист. Добавете брашното и гответе около минута. Прибавете пресните зелени подправки заедно с черния пипер и сол на вкус. Разбъркайте и добавете червения пипер. Налейте гореща вода около 700 мл. Варете около 20 мин., за да се свари добре месото.

Обелете и изчистете от семките дюлята. Нарежете и нея на кубчета. Добавете я заедно с тиквата и оставете да къкри на бавен огън, докато се сварят и те, но внимавайте да не се разварят. Сложете доматите и овкусете с още сол, ако е необходимо. Гответе още 5 минути.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер червен пипер мащерка лук домати свинско риган бяло брашно дюли

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче