Ябълков пай с канела

Категория: / Десерти / Коледа
Време за приготвяне:
60 минути
от: Марияна Ковачевана 15.11.2013г.

Продукти

3 големи ябълки
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
настъргана лимонова кора
няколко щипки канела
щипка бакпулвер за брашното
50 г пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Обелват се измитите 3 ябълки. Нарязват се на тънки парчета и се нареждат в намазнена тава, така че да се покрие дъното. Запичат се на 180 градуса до омекване.

През това време се разбиват 3 яйца с 1 ч.ч. захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч.ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с.л. олио.

Вадим тавата от фурната със запечените ябълки. Изсипваме върху тях равномерно сместа. Печем на вентилатор, горен и долен реотан за около 25 мин. Проверяваме с шиш дали е суха и изпечена сместа. Чакаме да изстине и обръщаме върху поднос. Поръсваме с пудра захар, канела и настъргана лимонова кора.

Коментари