Канелони с плънка от спанак и сирене в бешамел

Категория: / Паста
Време за приготвяне:
50 минути
Аватарот: Соня Шатевана 25.04.2013г.

Продукти

за 1-2 порции

    4 броя пурички канелони
    100 г спанак, почистен
    60 г извара
    50 г бяло саламурено краве сирене
    1 яйце
    сол
    черен пипер
    индийско орехче

бешамел

     с.л. масло
    1 с.л. брашно
    250 мл прясно мляко
    50 г меко сирене
    черен пипер
    индийско орехче
    сол
    кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне

спаначена плънка

    спанакът се нарязва и се бланшира за 1 минута(алтернативно се задушава в мазнина), отцежда се и се смесва с изварата, сиренето и яйцето сн.2
    разбърква се и се овкусява с подправките(може да се пасира до гладкост, но аз не го правя)
    с получената смес се пълнят канелоните

бешамел

    в дълбок съд се загрява маслото и в него се запържва брашното
    прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване, намалява се и се вари на слабо до сгъстяване, като се бърка за да не загори
    добавя се сиренето, нарязано на праченца и се бърка до пълното му усвояване и получаване на еднородна смес сн.1
    овкусява се със сол и другите подправки
    на дъното на съда, в които ще се пече ястието се изсипва част от бешамеловия сос сн.3
    подреждат се канелоните и се заливат с остатъка от соса сн.4
    покрива се с алуминиево фолио и се пече на 200 С за около 35 минути.
    маха се фолиото и се поръсва с кашкавал, пече се открито още 10 минути

Коментари