за 1-2 порции
4 броя пурички канелони
100 г спанак, почистен
60 г извара
50 г бяло саламурено краве сирене
1 яйце
сол
черен пипер
индийско орехче
бешамел
с.л. масло
1 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
50 г меко сирене
черен пипер
индийско орехче
сол
кашкавал за поръсване
спаначена плънка
спанакът се нарязва и се бланшира за 1 минута(алтернативно се задушава в мазнина), отцежда се и се смесва с изварата, сиренето и яйцето сн.2
разбърква се и се овкусява с подправките(може да се пасира до гладкост, но аз не го правя)
с получената смес се пълнят канелоните
бешамел
в дълбок съд се загрява маслото и в него се запържва брашното
прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване, намалява се и се вари на слабо до сгъстяване, като се бърка за да не загори
добавя се сиренето, нарязано на праченца и се бърка до пълното му усвояване и получаване на еднородна смес сн.1
овкусява се със сол и другите подправки
на дъното на съда, в които ще се пече ястието се изсипва част от бешамеловия сос сн.3
подреждат се канелоните и се заливат с остатъка от соса сн.4
покрива се с алуминиево фолио и се пече на 200 С за около 35 минути.
маха се фолиото и се поръсва с кашкавал, пече се открито още 10 минути
за 1-2 порции
4 броя пурички канелони
100 г спанак, почистен
60 г извара
50 г бяло саламурено краве сирене
1 яйце
сол
черен пипер
индийско орехче
бешамел
с.л. масло
1 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
50 г меко сирене
черен пипер
индийско орехче
сол
кашкавал за поръсване
спаначена плънка
спанакът се нарязва и се бланшира за 1 минута(алтернативно се задушава в мазнина), отцежда се и се смесва с изварата, сиренето и яйцето сн.2
разбърква се и се овкусява с подправките(може да се пасира до гладкост, но аз не го правя)
с получената смес се пълнят канелоните
бешамел
в дълбок съд се загрява маслото и в него се запържва брашното
прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване, намалява се и се вари на слабо до сгъстяване, като се бърка за да не загори
добавя се сиренето, нарязано на праченца и се бърка до пълното му усвояване и получаване на еднородна смес сн.1
овкусява се със сол и другите подправки
на дъното на съда, в които ще се пече ястието се изсипва част от бешамеловия сос сн.3
подреждат се канелоните и се заливат с остатъка от соса сн.4
покрива се с алуминиево фолио и се пече на 200 С за около 35 минути.
маха се фолиото и се поръсва с кашкавал, пече се открито още 10 минути
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност