Торта ”Да си оближеш пръстите”

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
75 минути
Аватарот: Дори Трошевана 08.02.2013г.

Продукти

две рула - шоколад и ванилия
сладкарска сметана - 400 гр.
Маскарпоне 500 гр.

1 пакетче желатин - 10 гр.
сладко от сини сливи
сладко от смокини
1 банан

Начин на приготвяне

Рулата нарязвам с дебелина 1 см и ги нареждам на дъното и по стените на кръгла, дълбока купа, в която предварително съм поставила найлоново фолио.
Разбивам сметаната с маскарпонето. Добавям разтопения на водна баня желатин /предварително накиснат в студена вода/ и разбърквам с шпатула. Изсипвам 1/3 от сметановата смес в купата и отгоре подреждам кръгчета нарязан банан. Застилам с пласт от бялата смес и разпределям, за да има навсякъде парченца, нарязани смокини от сладкото. Отново покривам със сметанов слой и разнасям сладко от сини сливи. Изсипвам последния сметанов крем и покривам с парчета от рулото - за дъно.

Облепям купата с фолио и прибирам в хладилника да стегне - поне една вечер...Да ви е сладко!!!

Коментари