Пържоли в сос с гъби

Категория: / С месо / Свинско
Време за приготвяне:
90 минути
от: Даниела Михована 15.07.2012г.

Продукти


4 бр. пържоли от врат без кост,
1 глава лук,
8 бр. гъби печурки,
пушено топено сирене,
кимион, черен пипер, сол,
1 ч.ч. бира,
настърган кашкавал

Начин на приготвяне


Нарязвате лука на ситно и го поставяте на дъното на тава йенаглас. Начуквате пържолите и ги овкусявате със солта, кимиона и черния пипер. Правите ги на два реда: на първия ред върху лука слагате пържоли, върху тях нарязвате гъбите на ситно, няколко парченца от пушеното топено сирене, и така редите ред пържоли, топено сирене, гъби, докато свършат. Накрая заливате с чаша бира, поставяте капака от тенджерата йенаглас и печете 1 час на 200С за 15 минути. Преди да извадите добавяте настъргания кашкавал и печете без капак докато се разтопи.

Коментари

Последно от: Даниела Михова

Пържоли в сос с гъби