1 компот от праскови,
1 кис.мляко,
50 мл разбита сладка сметана,
2 желатина,
3-4 с.л пудра захар.
Нарежете и обелете прасковите от компота. Наредете ги във форма за кекс. Накиснете единия желатин в малко вода да набъбне, после го разтопете на водна баня и го смесете със сока от компота (около 400 мл). Една трета от него оцветете с оранжева боя и изсипете върху прасковите. Сложете във фризера да стегне за 15 минути. Другата част оцветете с червена боя, изсипете върху оранжевият слой и пак сложете във фризера да стяга. През това време накиснете и другият желатин и разтопете на водна баня. Разбийте сметаната с пудрата захар, добавете млякото и разтопеният желатин. Разбъркайте хубаво и изсипете върху червената смес, загладете добре и върнете в хладилника, до пълно стягане на десерта. Преди обръщане в чинията, топнете формата за кратко в съд с гореща вода, за по-лесно отлепяне.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.