Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Забулени яйца в сос от червени чушки

Бърза лятно есенна манджичка, само в един тиган

От Юлиян Илиев
Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • Тиган с капак
  • 4 яйца
  • 200 г краве сирене
  • Зехтин
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • 1/2 с.л. царевично брашно
  • 1/2 ч.ч. настъргани домати, от консерва
  • Червен пипер
  • Черен пипер и сол на вкус
  • Риган
  • Магданоз
  • 3 печени чушки, от буркан

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Чушките се нарязват на ситно.
  2. В нагорещен тиган се изсипват 2 с.л. зехтин и в тях се запържват чушките и чесъна за 4 мин., като се поръсват с малко сол, черен пипер и риган.
  3. Добавя се брашното, предварително разтворено в 1 кафена чашка топла вода. Всичко се разбръква и след около минута се изсипват доматите от консерва и се оставят да започнат да къкрят.
  4. Налива се 1 ч.ч. топла вода и в нея се чукват яйцата.
  5. Тиганът се покрива с капака и ястието се оставя така за още 4-5 мин.
  6. Когато яйцата се забулят, гозбата се поръсва с натрошеното краве сирене и наститнения пресен магданоз.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер домати магданоз риган яйца царевично брашно краве сирене печени чушки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче