Необходими продукти:
- Тиган с капак
- 4 яйца
- 200 г краве сирене
- Зехтин
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1/2 с.л. царевично брашно
- 1/2 ч.ч. настъргани домати, от консерва
- Червен пипер
- Черен пипер и сол на вкус
- Риган
- Магданоз
- 3 печени чушки, от буркан
Начин на приготвяне:
- Чушките се нарязват на ситно.
- В нагорещен тиган се изсипват 2 с.л. зехтин и в тях се запържват чушките и чесъна за 4 мин., като се поръсват с малко сол, черен пипер и риган.
- Добавя се брашното, предварително разтворено в 1 кафена чашка топла вода. Всичко се разбръква и след около минута се изсипват доматите от консерва и се оставят да започнат да къкрят.
- Налива се 1 ч.ч. топла вода и в нея се чукват яйцата.
- Тиганът се покрива с капака и ястието се оставя така за още 4-5 мин.
- Когато яйцата се забулят, гозбата се поръсва с натрошеното краве сирене и наститнения пресен магданоз.