Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ягодово тирамису в чаша

От Мариана Иванова Мариана Иванова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

24 бр бишкоти.

KРЕМ

330 г сирене Маскарпоне
3 с. л. пудра захар
1 с. л. портокалов ликьор
(Кюрасо или друг ароматен ликьор)
360 мл готварска сметана (35 %)

ПЮРЕ

200 г (400 мл) ягоди
2 с. л. портокалов ликьор
(Кюрасо или друг ароматен ликьор)
50 г захар
60 мл портокалов сок

УКРАСА

ягоди

Бишкотите се напояват обилно със силно подсладено кафе. Продуктите за крема се разбъркват до образуване на хомогенна смес. В чаша се нареждат бишкотите, върху тях крем, върху него - пюре. Редят се пластове до изчерпване на мястото и се украсяват с цели ягоди.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди маскарпоне пудра захар бишкоти готварска сметана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче