Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Царска туршия

От района на Велико Търново

50’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 5 кг червени камби
  • 5 кг цветно зеле
  • 1.5 кг моркови
  • 1-2 глави целина с листата
  • 250 г сол
  • 500 г захар
  • 1 л оцет

Начин на приготвяне:

  1. След като се почистят измият и нарежат, всички зеленчуци се поръсват със зхарта и солта и се оставят да престоят 24 часа.
  2. Отделенят сок се смесва с оцета и се вари няколко минути.
  3. Зеленчуците се нареждат в стъклени буркани, заливат се с изстиналата заливка и се затварят добре.

Дайте оценка:

Тагове: зеле моркови целина оцет бяла захар чушки камби