3 готови какаови блата
200-250 мл прясно сварено кафе
За крема:
800 мл прясно мляко
200 гр захар
2 яйца
70 гр брашно
250 гр пюре от сварена тиква
100 гр масло
200 мл сметана + още 200 мл за измазване на тортата
Карамелизирайте захарта с 1 с.л. вода. Към нея прибавете 600 мл мляко. Оставете да заври. Разбийте яйцата с брашното и останалото мляко (200 мл). Към тях на тънка струя сипете от горещото карамелено мляко. Върнете обратно на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Накрая добавете тиквеното пюре, разбъркайте добре и свалете от котлона. Добавете маслото, разбъркайте и оставете да се охлади. След като е достатъчно охладено, налейте сметаната и разбийте добре.
Последователността за сглобяване на тортата: блат, сиропиран с прясно приготвено кафе, крем, блат, крем, блат, крем. Накрая намажете тортата с разбита сметана и украсете по желание.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.