Вземете 1 кг свинско месо, нарязано на парчета. Да не е много мазно, но да има тук-таме сланинка. Слагате в гювеч с един дафинов лист, 5-6 зърна чер пипер, 3-4 с.л. олио, 100 мл вода и печете във фурната 45 минути на макс и 1 час на 180 градуса.
Вадите и прехвърляте месото в тавичка. Омесвате с 1 с.л. подправка за свинско месо, малко червен пипер и сол. Добавяте 3 глави лук, нарязан на кръгчета, 2 нарязани средни моркова, една голяма червена чушка, нарязана на лентички, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, малко стрита чубрица и 2 с.л. бяло вино. Печете на макс 250-300 градуса още 15 минути Готово! После си отваряте бутилка червено вино и си похапвате с удоволствие с любимия човек.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО