Необходими продукти:
- 3 бр. пилешки подбедрици
- 200 г царевица от консерва
- 2 големи картофа
- 3 червени чушки
- 50 г дългозърнест ориз
- 2 моркова
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. заквасена сметана
- 2 с.л. олио
- 1/2 ч.л. куркума
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 6 зърна черен пипер
- Сол и черен пипер
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Подбедриците се измиват добре и се заливат с 1.5 л студена вода в подхояща тенджера, която се слага на силен огън. След завиране се добавят зърната черен пипер, като от време на време бульонът се отпенва с помощта на лъжица. Всичко трябва да поври 15 мин.
- Подбедриците се изваждат, като могат да се накъсат на парченца и да се върнат в тенджерата или да се изпекат за гарнитура на предварително загрята фурна с малко зехтин, сол и черен пипер.
- Картофите се нарязват на кубчета, лукът се обелва и се наситнява, морковите се режат на дребно, чушките също, а чесънът се пресова.
- В нагрят тиган с малко олио на дъното се запържват лукът, морковите и чушката. След 5 мин. се добавят чесънът, куркумата и червеният пипер, а котлонът се изключва.
- Оризът се измива под студена вода и се изсипва при бульона, заедно със зеленчуците от тигана, картофите и царевицата. Супата се оставя да ври 15 мин.
- Сметаната се разбърква с малко вода и се налива в тенджерата. Гозбата се оставя на огъня за още 2-3 мин.
- Всяка порция се сервира, поръсена с малко наситнен магданоз.