Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързи свински пържоли с мед и чесън

Поднесете ги с гарнитура от прясна салата или печени картофи

5’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. ябълков оцет
  • 3 скилидки чесън, смачкани
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. масло, разтопено
  • 2 свински пържоли

Начин на приготвяне:

  1. Смесете меда, соевия сос, оцета и чесъна в купа. В друга сложете олиото и маслото.
  2. Загрейте грил тиган на висока степен. Намажете пържолите със смесените вече мазнини, подправете ги със сол и черен пипер и ги запечете за 4-6 мин., като на половината от времето ги обърнете.
  3. Извадете месото от тигана и го намажете с маринатата, след което го върнете отново в тигана за няколко минути и го запечете от двете страни.
  4. Оставете пържолите да "починат" за малко, залейте ги с останалата в тигана течност и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън олио свинско ябълков оцет мед соев сос

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче