За блата:
5 яйца,
1 ч. ч. захар,
1 1/2 брашно,
1 бакпулвер,
2 с. л. капучино на прах;
За крема:
600 гр цедено кисело мляко,
разбито с 400 гр течен шоколад и
две пакетчета желатин. разтопен на водна баня
Пригответе крема и оставете в хладилник, докато се изпече блата. След изпичане блата се разрязва на три части. Вземете първия блат сиропирайте с карамелизиран сироп (аз сиропирах с компот от малини), намажете с крема и отгоре наредете малини (пресни или замразени, според сезона), сложете втория блат, повторете - крем, малини, направете същото и с третия.
За завършек на тортата поръсете обилно с малини (аз добавих къпини и френско грозде). След това разтопете на водна баня 200 гр. сладкарски шоколад с 20 гр. краве масло и малко прясно мляко и украсете по желание с него. Дано ви хареса, това е моя рецепта, която приготвих според плодовете, които имах във фризера. БОН АПЕТИ!
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.