Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По нашенски: Боб с кисело зеле и свинско

Питателна гозба за студено време

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 буркан бял боб, отцеден
  • 1 буркан кисело зеле
  • 2 свински вратни пържоли
  • 3 ч.ч. телешки бульон, горещ
  • Сол и черен пипер
  • Пушен червен пипер
  • Джоджен
  • 1 с.л. краве масло
  • 1 ч.л. кимион
  • Олио
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч. домати, смлени, от консерва
  • 2 ч.л. захар
  • 1 дафинов лист
  • 3 зрънца бахар
  • 2 скилидки чесън
  • 1 люта чушка

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Зелето се слага в тенджера да закъкри на слаб огън и му се долива 1 ч.ч. телешки бульон. Овкусява се с 2 с.л. пушен червен пипер, дафинов лист, зрънцата бахар, кимион и обилно количество черен пипер. Оставя се така, докато се приготвят останалите съставки.
  2. В тиган на силен огън с малко олио на дъното се запържва свинското, предварително нарязано на кубчета. Когато хване коричка от всички страни, се прибавят кромидът и чесънът. Всичко се оставя за 5 мин. да се позадуши.
  3. Добавя се пушен червен пипер, малко захар и продуктите се разбъркват.
  4. Изливат се доматите и малко вода. Огънят се намаля и се изчаква течността да се изпари.
  5. От киселото зеле се изваждат зърната бахар и дафиновият лист.
  6. Прибавя се всичко от тигана и ястието се разбърква. Изсипва се отцеденият боб от буркан и се доливат още 2 чаши от телешкия бульон. Гозбата се разбърква добре и се овкусява с джоджен и 1 с.л. краве масло. Опитва се за сол.
  7. Лютата чушка се срязва надлъжно през средата, но не до края и се топва в ястието.
  8. Котлонът се засилва и когато всичко заври, се намаля до слаба степен, слага се капакът на съда и бобът със свинско и кисело зеле се оставя да къкри за още 20 мин., за да се смесят добре вкусовете.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън черен пипер кисело зеле дафинов лист олио домати свинско пържене варене тиган тенджера телешки бульон пушен червен пипер люти чушки джоджен кафява захар бял боб кимион бахар кромид лук задушаване

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче