Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пържена наденица с хрупкави картофи

Лесна и вкусна вечеря за цялото семейство

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 300 г пушена или сурова наденица
  • 2 с.л. олио или масло
  • 1 ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • Сол на вкус
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 1 връзка пресен зелен лук

Начин на приготвяне:

  1. Обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета. Сварете ги за 5-7 минути в подсолена вода, докато омекнат леко, но не се разпадат. Отцедете ги добре.
  2. Нарежете наденицата на кръгчета.
  3. В голям тиган загрейте олиото на средно висока температура. Добавете наденицата и я запържете за 3-4 минути, докато стане златиста и леко хрупкава. Извадете я в чиния.
  4. В същата мазнина добавете картофите. Запържете ги, като ги разбърквате внимателно, докато придобият златиста коричка, за около 10 минути.
  5. Върнете наденицата в тигана, добавете червения пипер, чесъна, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и оставете на котлона още 2-3 минути.
  6. Поръсете ястието с нарязан зелен лук и сервирайте топло.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер наденица картофи зелен лук чесън на прах