Необходими продукти:
- 600 г картофи
- 300 г пушена или сурова наденица
- 2 с.л. олио или масло
- 1 ч.л. червен пипер
- ½ ч.л. чесън на прах
- Сол на вкус
- ¼ ч.л. черен пипер
- 1 връзка пресен зелен лук
Начин на приготвяне:
- Обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета. Сварете ги за 5-7 минути в подсолена вода, докато омекнат леко, но не се разпадат. Отцедете ги добре.
- Нарежете наденицата на кръгчета.
- В голям тиган загрейте олиото на средно висока температура. Добавете наденицата и я запържете за 3-4 минути, докато стане златиста и леко хрупкава. Извадете я в чиния.
- В същата мазнина добавете картофите. Запържете ги, като ги разбърквате внимателно, докато придобият златиста коричка, за около 10 минути.
- Върнете наденицата в тигана, добавете червения пипер, чесъна, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и оставете на котлона още 2-3 минути.
- Поръсете ястието с нарязан зелен лук и сервирайте топло.
ИЗБРАНО