Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешко соте със сушени домати по гръцки

Ако имате този вид домати, но ви е омръзнало от салати, можете да ги използвате и за друго

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки пържоли от бут
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 равна с.л. доматено пюре
  • ½ ч.л. риган, изсушен
  • 50 г бяло вино
  • 100 г чери домати, сушени
  • 50 г заквасена сметана
  • сушени домати
  • сол
  • пипер
  • пържени картофки (за гарнитура)
  • пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  1. Поставете голям тиган на силен огън и го оставете да се загрее добре (около 15 мин.)
  2. Нарежете пилето на много малки ивици и го прехвърлете в тигана.
  3. Задушете пилето за 4-5 минути, докато се позачерви и обърнете парченцата с щипка, за да се изпече месото от всички страни.
  4. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а чушките - на лентички.
  5. Добавете 2 с.л. зехтин, щипка сол и малко черен пипер.
  6. Запържете всичко това за около 5-10 минути, като разбърквате често с помощта на дървена лъжица.
  7. Добавете доматеното пюре и ригана, деглазирайте тигана с виното и разбъркайте добре. Ако не знаете как да приложите тази техника, може да видите в статията долу.
  8. Сложете сушените чери домати и сметаната и разбъркайте отново.
  9. Махнете тигана от котлона. Поднесете ястието с гарнитура от пържени картофи и ситно нарязан магданоз.

Сушените домати са основата на това ястие, което съседите ни толкова обичат. Но ако не разполагате с такива, ето как можете да си ги направите и в домашни условия, за да си имате за цялата година:

 

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино сол черен пипер домати чери домати пиле пилешко пресен магданоз риган чушки заквасена сметана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче