за 4 порции:
800 гр филе сьомга,
10 аспержи /1 праз/,
400 гр. брюкселско зеле /кафиол/,
3 стръка зелен лук,
стръкчета магданоз,
1 лимон,
1 ч.л. мащерка,
100 мл бяло вино,
1 ч.л царевично нишесте,
сол и черен пипер на вкус,
2 с.л зехтин,
краве масло, колкото орех
Натриваме 4-те парчета риба със зехтин, сол и черен пипер, печем на плоча /керамичен тиган/ по 3 мин от всяка страна. Задушаваме наедро нарязаните зеленчуци с бялото вино и мащерката под капак за 10 мин., добавяме нишестето, разтворено в малко вода и бъркаме непрекъснато около 2-3 мин. до сгъстяване на соса. В последния момент добавяме сока на лимона, 1 ч.л. лимонова кора и маслото, разбъркваме, разпределяме зеленчуците в 4 чинии, поставяме сьомгата отгоре и поръсваме с наситнения зелен лук и магданоз.
за 4 порции:
800 гр филе сьомга,
10 аспержи /1 праз/,
400 гр. брюкселско зеле /кафиол/,
3 стръка зелен лук,
стръкчета магданоз,
1 лимон,
1 ч.л. мащерка,
100 мл бяло вино,
1 ч.л царевично нишесте,
сол и черен пипер на вкус,
2 с.л зехтин,
краве масло, колкото орех
Натриваме 4-те парчета риба със зехтин, сол и черен пипер, печем на плоча /керамичен тиган/ по 3 мин от всяка страна. Задушаваме наедро нарязаните зеленчуци с бялото вино и мащерката под капак за 10 мин., добавяме нишестето, разтворено в малко вода и бъркаме непрекъснато около 2-3 мин. до сгъстяване на соса. В последния момент добавяме сока на лимона, 1 ч.л. лимонова кора и маслото, разбъркваме, разпределяме зеленчуците в 4 чинии, поставяме сьомгата отгоре и поръсваме с наситнения зелен лук и магданоз.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност