Необходими продукти:
- 2 големи патладжана
- Зехтин
- 1 ч.л. чили
- 1 ч.л. кимион
- 1 с.л. пушен червен пипер
- Сол
- 3 скилидки чесън, пресовани
- Питки за дюнер (или подобни)
- Цедено кисело мляко, за гарнитура
- Рукола, за украса
- Резени лимон, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Смесете в една купа зехтина, чилито, кимиона, червения пипер, чесъна и солта.
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Нарежете патладжаните на тънки резенчета и ги изсипете в купата с маринатата. Разбъркайте ги добре с ръце.
- Използвайте дървени клечки за шишчета и нанижете резените патладжан, сгънати на две.
- Използвайте плоска тава, покрита с хартия за печене и дръжте шишчетата за около половин час във фурната.
- Сервирайте всяка порция в чиния, върху която има топла питка за дюнер и гарнитура от листа рукола, цедено кисело мляко и резени лимон.