Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Патладжанени шишчета

Толкова е просто, а става невероятно вкусно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 големи патладжана
  • Зехтин
  • 1 ч.л. чили
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • Сол
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • Питки за дюнер (или подобни)
  • Цедено кисело мляко, за гарнитура
  • Рукола, за украса
  • Резени лимон, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Смесете в една купа зехтина, чилито, кимиона, червения пипер, чесъна и солта.
  2. Загрейте фурната на 200 градуса.
  3. Нарежете патладжаните на тънки резенчета и ги изсипете в купата с маринатата. Разбъркайте ги добре с ръце.
  4. Използвайте дървени клечки за шишчета и нанижете резените патладжан, сгънати на две.
  5. Използвайте плоска тава, покрита с хартия за печене и дръжте шишчетата за около половин час във фурната.
  6. Сервирайте всяка порция в чиния, върху която има топла питка за дюнер и гарнитура от листа рукола, цедено кисело мляко и резени лимон.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън рукола чили лимон пушен червен пипер цедено кисело мляко патладжан кимион тортила питки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче