Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Отворен бургер с яйце и бекон

Един по-различен сандвич

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 питка за бургери
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. горчица
  • Сокът от 1/4 лимон
  • 5-6 резена бекон, тънки
  • 1/3 малка глава червен лук, на тънки полумесеци
  • 2 яйца
  • Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Листа руклола, за гарнитура
  • Балсамов оцет

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете майонезата, горчицата, лимоновият сок, малко сол и черен пипер и 2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре до получаването на сос с гладка консистенция.
  2. Загрейте добре един тиган с незалепващо покритие. Срежете питката на две през средата и запечете всяка половина на тигана без мазнина, колкото да се образува лека коричка. Извършете процедурата за вътрешната и външната страна на хлебчетата и ги махнете от съда.
  3. Налейте няколко капки зехтин в тигана и запържете бекона и червения лук. Отстранете ги и изпържете яйата, без да ги бъркате.
  4. Върху вътрешната страна на всяка половинка питка поставете 1 ч.л. от соса, а отгоре наредете лука, бекона и отгоре едно яйце. Разпределете останалата част от соса върху всеки бургер и поръсете с черен пипер.
  5. За гарнитура направете бърза салата от руколата, като я полеете с малко зехтин и балсамов оцет. Овкусете я със сол и черен пипер.

Да ви е сладко!

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер рукола горчица червен лук бургер бекон яйца майонеза лимонов сок сос за бургери балсамов оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче