Необходими продукти:
- 1 питка за бургери
- 2 с.л. майонеза
- 1 с.л. горчица
- Сокът от 1/4 лимон
- 5-6 резена бекон, тънки
- 1/3 малка глава червен лук, на тънки полумесеци
- 2 яйца
- Зехтин
- Сол
- Черен пипер
- Листа руклола, за гарнитура
- Балсамов оцет
Начин на приготвяне:
- В купа смесете майонезата, горчицата, лимоновият сок, малко сол и черен пипер и 2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре до получаването на сос с гладка консистенция.
- Загрейте добре един тиган с незалепващо покритие. Срежете питката на две през средата и запечете всяка половина на тигана без мазнина, колкото да се образува лека коричка. Извършете процедурата за вътрешната и външната страна на хлебчетата и ги махнете от съда.
- Налейте няколко капки зехтин в тигана и запържете бекона и червения лук. Отстранете ги и изпържете яйата, без да ги бъркате.
- Върху вътрешната страна на всяка половинка питка поставете 1 ч.л. от соса, а отгоре наредете лука, бекона и отгоре едно яйце. Разпределете останалата част от соса върху всеки бургер и поръсете с черен пипер.
- За гарнитура направете бърза салата от руколата, като я полеете с малко зехтин и балсамов оцет. Овкусете я със сол и черен пипер.
Да ви е сладко!