Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Оригинално: Палачинки от патладжани

Рецепта, в която ще се влюбите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
120’ Подготовка
20’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г патладжани
  • Зехтин, около 10 с.л.
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 глава лук
  • 1 с.л. брашно
  • 1 яйце
  • Сол и черен пипер

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете патладжаните за 45 мин., като предварително ги набодете с вилица на няколко произволни места и ги намажете с 2 с.л. зехтин. След изпичане ги разрежете надлъжно на две и ги оставете да изстинат.
  2. С помощта на лъжица издълбайте сърцевината им и ги преместете в гевгир за 1 час, за да се отцеди напълно течността от тях. Изстискайте ги внимателно и ги прехвърлете в купа. Намачкайте ги хубаво с вилица.
  3. През това време в добре загрят тиган с малко зехтин на дъното запържете наситнените лук и чесън за 5 мин. Оставете ги да поизстинат и ги пресипете при патладжанената смес.
  4. Добавете брашното, малко сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
  5. Загрейте силно чист тиган и налейте малко зехтин на дъното. Изпържете палачинките една по една, като добавяте около 2 с.л. от патладжаненото тесто за всяка. Около 4-5 мин. на страна са достатъчни за постигане на желания златист цвят.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер палачинки тиган яйца бяло брашно патладжан кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче