Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Нахут с праз лук и лимон

От Виктор Андреев Виктор Андреев
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 чаена чаша сух нахут или
2 чаени чаши сварен от консерва,
3 стръка праз лук,
2 скилидки чесън,
½ ч.л. сух розмарин,
½ лимон,
6-7 с.л. зехтин,
сол и черен пипер на вкус

Нахутът се накисва за една нощ. На другият ден се кипва с малко вода. Първата вода се изхвърля, налива се отново вода и се оставя на тих огън, докато нахутът омекне и след това се прецежда.

В тиган се загрява зехтина, добавят се ситно нарязан чесън и сухият розмарин и се запържват за 1-2 минути, докато се усети ароматът им, добавя се праз лукът. Запържва се за около 5 минути и се добавя и нахутът. Готви се още 5-10 минути, добавя се сол, черен пипер, сокът на лимонът и настърганата му кора.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер розмарин праз лимон нахут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче