1 чаена чаша сух нахут или
2 чаени чаши сварен от консерва,
3 стръка праз лук,
2 скилидки чесън,
½ ч.л. сух розмарин,
½ лимон,
6-7 с.л. зехтин,
сол и черен пипер на вкус
Нахутът се накисва за една нощ. На другият ден се кипва с малко вода. Първата вода се изхвърля, налива се отново вода и се оставя на тих огън, докато нахутът омекне и след това се прецежда.
В тиган се загрява зехтина, добавят се ситно нарязан чесън и сухият розмарин и се запържват за 1-2 минути, докато се усети ароматът им, добавя се праз лукът. Запържва се за около 5 минути и се добавя и нахутът. Готви се още 5-10 минути, добавя се сол, черен пипер, сокът на лимонът и настърганата му кора.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО