Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация


    350 г суров нахут
    4 с.л. зехтин
    2-3 стръка праз
    2 скилидки чесън
    2 моркова
    4-5 печени чушки
    шепа гъби (азиатски)*
    1 с.л. лют червен пипер
    1 ч.л. куркума
    1 ч.л. млян джинджифил (може кръгче пресен)
    1 ч.л. млян кориандър
    черен пипер
    400 г консерва домати
    1 с.л. сол


* моите бяха сухи и затова предварително накиснати, може да се направи с пресни гъби
 



    нахутът се накисва във вода за поне 10 часа
    отцежда се и се вари в нова вода за около 1ч.30 мин. до пълно омекване
    в тиган се загрява мазнината и в нея се задушават нарязаните праз, моркови и чесън
    след омекване на зеленчука се добавят и нарязаните печени чушки и гъбите
    следват всички подправки и доматите
    разбърква се и се изсипва при нахута (ако има много вода, предварително се отсипва от нея, а ако е гъсто се добавя малко топла вода до желаната гъстота)
    ястието се вари още 10-тина минути


може да се консумира и студено, но топло е по-вкусно

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън кориандър домати моркови праз лют пипер куркума нахут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче