350 г суров нахут
4 с.л. зехтин
2-3 стръка праз
2 скилидки чесън
2 моркова
4-5 печени чушки
шепа гъби (азиатски)*
1 с.л. лют червен пипер
1 ч.л. куркума
1 ч.л. млян джинджифил (може кръгче пресен)
1 ч.л. млян кориандър
черен пипер
400 г консерва домати
1 с.л. сол
* моите бяха сухи и затова предварително накиснати, може да се направи с пресни гъби
нахутът се накисва във вода за поне 10 часа
отцежда се и се вари в нова вода за около 1ч.30 мин. до пълно омекване
в тиган се загрява мазнината и в нея се задушават нарязаните праз, моркови и чесън
след омекване на зеленчука се добавят и нарязаните печени чушки и гъбите
следват всички подправки и доматите
разбърква се и се изсипва при нахута (ако има много вода, предварително се отсипва от нея, а ако е гъсто се добавя малко топла вода до желаната гъстота)
ястието се вари още 10-тина минути
може да се консумира и студено, но топло е по-вкусно
350 г суров нахут
4 с.л. зехтин
2-3 стръка праз
2 скилидки чесън
2 моркова
4-5 печени чушки
шепа гъби (азиатски)*
1 с.л. лют червен пипер
1 ч.л. куркума
1 ч.л. млян джинджифил (може кръгче пресен)
1 ч.л. млян кориандър
черен пипер
400 г консерва домати
1 с.л. сол
* моите бяха сухи и затова предварително накиснати, може да се направи с пресни гъби
нахутът се накисва във вода за поне 10 часа
отцежда се и се вари в нова вода за около 1ч.30 мин. до пълно омекване
в тиган се загрява мазнината и в нея се задушават нарязаните праз, моркови и чесън
след омекване на зеленчука се добавят и нарязаните печени чушки и гъбите
следват всички подправки и доматите
разбърква се и се изсипва при нахута (ако има много вода, предварително се отсипва от нея, а ако е гъсто се добавя малко топла вода до желаната гъстота)
ястието се вари още 10-тина минути
може да се консумира и студено, но топло е по-вкусно
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност