Необходими продукти:
- 1/2 консерва нахут (около 90 г), отцеден
- 1/2 краставица, на дребно
- 100 г натрошено краве сирене
- 1/2 домат, на дребно
- 10 резенчета обезкостени маслини
- 1 с.л. зехтин
- 1/2 с.л. ябълков оцет
- 1/2 ч.л. келтска сол
- Черен пипер, на вкус
- 50 г червена леща, сварена
Купете купи и чинии
Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..
Начин на приготвяне:
- На дъното на купа изсипете нахута, краставицата и доматът.
- Полейте ги със зехтина и оцета и овкусете със солта и черния пипер.
- Разбъркайте добре и оставете в хладилника.
- Загрейте вода и сварете лещата според инструкциите на опаковката. Отцедете я и я посолете. Овкусете я с малко зехтин.
- Извадете салатата от хладилника и я украсете с натрошеното сирене и резените от маслини.
- В отделна купичка поднесете лещата.
ИЗБРАНО