Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Набързо: Нахут със сирене, краставици и домати

Вкусно предястие за всички възрасти

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1/2 консерва нахут (около 90 г), отцеден
  • 1/2 краставица, на дребно
  • 100 г натрошено краве сирене
  • 1/2 домат, на дребно
  • 10 резенчета обезкостени маслини
  • 1 с.л. зехтин
  • 1/2 с.л. ябълков оцет
  • 1/2 ч.л. келтска сол
  • Черен пипер, на вкус
  • 50 г червена леща, сварена

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. На дъното на купа изсипете нахута, краставицата и доматът.
  2. Полейте ги със зехтина и оцета и овкусете със солта и черния пипер.
  3. Разбъркайте добре и оставете в хладилника.
  4. Загрейте вода и сварете лещата според инструкциите на опаковката. Отцедете я и я посолете. Овкусете я с малко зехтин.
  5. Извадете салатата от хладилника и я украсете с натрошеното сирене и резените от маслини.
  6. В отделна купичка поднесете лещата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер домати краставици ябълков оцет краве сирене маслини нахут келтска сол червена леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче