Необходими продукти:
- 1 ч.л. слънчогледово олио
- 3 пилешки бутчета без кост и кожа, нарязани на кубчета
- ¼ глава бяло зеле, нарязано на ситно
- 25 г джинджифил, обелен и настърган на ситно
- 1 червена люта чушка, без семките, нарязани на ситно
- 1 с.л. соев сос
- 2 ч.л. оризов оцет
- 2 с.л. мирин
- 100 г готови за консумация бобови кълнове
- 3 пресни глави лук нарязани на ситно
- 300 г удон нудли
- Малка шепа кориандър, нарязани на ситно
- 1 с.л. маринован джинджифил (по желание)
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голям, дълбок тиган на средно силен огън и запържете пилето и зелето за 5-7 минути, докато покафенеят и почти се сготвят.
- Добавете джинджифила и чилито и гответе още няколко минути, докато ароматът му се освободи.
- Сложете останалите съставки, с изключение на кориандъра и маринования джинджифил, и запържете, докато пилето се сготви и юфката омекне, още около 1-2 минути. Подправете, като добавите още соев сос, оцет или мирин, ако желаете.
- Отгоре поръсете кориандъра и маринования джинджифил за финален завършек.
ИЗБРАНО