Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Нудли удон с пилешко и джинджифил

За любителите на азиатската храна

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. слънчогледово олио
  • 3 пилешки бутчета без кост и кожа, нарязани на кубчета
  • ¼ глава бяло зеле, нарязано на ситно
  • 25 г джинджифил, обелен и настърган на ситно
  • 1 червена люта чушка, без семките, нарязани на ситно
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. оризов оцет
  • 2 с.л. мирин
  • 100 г готови за консумация бобови кълнове
  • 3 пресни глави лук нарязани на ситно
  • 300 г удон нудли
  • Малка шепа кориандър, нарязани на ситно
  • 1 с.л. маринован джинджифил (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голям, дълбок тиган на средно силен огън и запържете пилето и зелето за 5-7 минути, докато покафенеят и почти се сготвят.
  2. Добавете джинджифила и чилито и гответе още няколко минути, докато ароматът му се освободи.
  3. Сложете останалите съставки, с изключение на кориандъра и маринования джинджифил, и запържете, докато пилето се сготви и юфката омекне, още около 1-2 минути. Подправете, като добавите още соев сос, оцет или мирин, ако желаете.
  4. Отгоре поръсете кориандъра и маринования джинджифил за финален завършек.

Дайте оценка:

Тагове: олио лук зеле пилешко люти чушки джинджифил соев сос кълнове оризов оцет нудълс

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче