Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

*краве масло - 250 гр. + малко за намазване
*кафява захар - 250 гр.
*брашно - 300 гр.
*бакпулвер - 10 гр.
*ванилов екстракт - 1 капсула
*яйца - 5 бр.
*сурови смлени лешници - 200 гр.
*прясно мляко студено - 250 мл.
*пудра захар - 3 с.л.
*крем за тори ,,Ванилия,, без варене на Dr.Oetker - 1 опаковка
*пресни малини - 700 гр.
*пресни боровинки - 250 гр.


Разтопете маслото и го сипете в купа.Прибавете брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и яйцата. Разбийте на гладка смес с миксер. Добавете смлените лешници и разбъркайте добре. Намажете стените и дъното на кръгла тава (20 см.) с масло, покрийте с хартия за печене и разпределете равномерно сместа. Печете в загрята фурна на 180 градуса за колко 40 мин. Проверявайте готовността с дървена клечка. Извадете и охладете на решетка.

Пригответе крема като го разбиете с млякото и пудрата захар първо на ниски обороти, а след това на високи за колко 3 мин.

Разрежете сладкиша на два хоризонтални блата.Поставете долния върху поднос за торта и го намажете с половината крем. Разпределете 1/3 от малините и боровинките и покрийте с втория блат като го обърнете с отрязаната страна нагоре. Сложете крем в шприц и направете розички по ръба на блата. В средата покриите с останалия крем. Украсете с другите малини и боровинки. Приберете в хладилник, за да се стегне преди консумация.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло боровинки яйца пудра захар малини прясно мляко кафява захар бакпулвер лешници ванилова захар брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче