Коприва - 500 г
Лук - 1 глава
Брашно - 4 суп.лъж.
Суха чушка - 1 бр.
Скилидки чесън - 6 бр.
Яйце - 1 бр.
Кис.мляко - 1 суп.лъж.
Сол, черен и червен пипер
Олио - 2 суп.лъж.
Копривата е богата на витамини и минерали с важно значение за кръвоносната ни система. Тази рецепта ми напомня за моето детство и ще я предам така,както моята майка я правеше. Начинът на приготвяне е много лесен.Копривата се нарязва на ситно,лукът-също.Олиото се сгорещява в тиган,лукът се запържва,овкусява се със солта и другите подправки и се добавя брашното,което също трябва да се запържи.Разрежда се с гореща вода,добавят се сухата чушка и скилидките чесън и ври около 10 минути. По желание може да се застрои с 1 яйце и кисело мляко и да се поръси с магданоз.
ИЗБРАНО